Polityka prywatności

1. Kim jesteśmy

Adres naszej strony internetowej to: http://topflop.pl. Z administratorem strony można skontaktować się mailowo poprzez adres mailowy: hello@topflop.pl

2. Jakie dane przetwarzamy

Przetwarzamy dane, które podajesz w e-mailu lub pozostawiasz w formularzach na stronie internetowej https://topflop.pl. Są to dane przede niezbędne do udzielenia odpowiedzi, oraz dane, które pozostawiasz w poruszając się po tej stronie, m.in. w  tzw. cookies.

3. Dobrowolność podania danych osobowych

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

4. Cel przetwarzania danych osobowych i okres ich przetwarzania

Cele przetwarzania danych Podstawa Prawna Okres Przetwarzania
1. Udzielenie odpowiedzi na zapytania e-mailowe lub z formularzy kontaktowych Art. 6 ust. 1 lit. a) RODO Do czasu wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych
2. Marketing (w tym analizowanie i profilowanie w celach marketingowych) Art. 6 ust. 1 lit a) RODO Do czasu wycofania zgody na przetwarzania danych osobowych
3. Pomiary statystyczne (dalej „statystyka”) marketing (w tym analizowanie i profilowanie danych w celach marketingowych) produktów i usług Administratora Art. 6 ust 1 lit f) RODO – uzasadniony interes administratora Do czasu zgłoszenia skutecznego sprzeciwu

5. Pliki Cookies

Pliki Cookies są wykorzystywane w celu:

  1. Dostosowania zawartości stron serwisów internetowych do twoich preferencji oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych: w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika serwisu internetowego i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb,
  2. Tworzenia statystyk, które pokazują, w jaki sposób użytkownicy serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszenie ich struktur i zawartości,
  3. Dostarczania użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

6. Osadzone treści z innych witryn

Artykuły na tej witrynie mogą zawierać osadzone treści (np. filmy, obrazki, artykuły itp.). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę.

Witryny mogą zbierać informacje o tobie, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować twoje interakcje z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie twoich interakcji z osadzonym materiałem jeśli posiadasz konto i jesteś zalogowany w tamtej witrynie.

7. Z kim dzielimy się danymi

Dane nie są przekazywane podmiotom i osobom trzecim. Komentarze gości mogą być sprawdzane za pomocą automatycznej usługi wykrywania spamu.

8. Twoje prawa w związku z przetwarzaniem danych osobowych

  1. Prawo dostępu do swoich danych
  2. Prawo żądania sprostowania danych
  3. Prawo do usunięcia danych (prawo do bycia zapomnianym)
  4. Prawo do ograniczenia przetwarzania danych
  5. Prawo do wniesienia sprzeciwu (sprzeciw wobec przetwarzania, sprzeciw wobec marketingu bezpośredniego, w tym profilowanie, sprzeciw uzasadniony wobec przetwarzania danych w uzasadnionym interesie Administratora).
  6. Prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego ochrony danych osobowych, PUODO.
Back to top button
Close